"Récipient où l'on met les viandes à saler" : ...et pour ce les vault mieulx tenir au salouer comme ilz font en Picardie, combien que la char ne soit pas si ferme, ce semble. ([Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 192]). En Gascongne quant il commence a faire froit, ilz achectent des langues, les pourboulissent et pelent, et puiz les salent l'une sur l'autre en ung salouer et laissent .VIII. jours, puiz les pendent a la cheminee tout l'yver, et en esté hault, a sec. ([Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 225]). Item, deux vieilles queues qui ont servi à salouer ([FAUQ., III, Pièces diverses, 1438, LXXIV]). Et, à la verité, ilz n'avoient leans, pour toute provision, que deux tonneaulx de pain musi et gasté et ung petit salloir de chair sallée, et de vin cinq ou six tonneaulx. ([LA MARCHE, Mém., II, c.1470, 46]). |