| - | [Gén. collectif] "Friandises" : Guillaume Testart, pour LXVIII livres, un quarteron, de pluseurs espices confictes, prinses et achetées de lui à divers pris pour la Royne (...). C'est assavoir anis et noix confites, sucre rosat, manuchristi, madrien, paste de Roy, pingnolat, dragée perlée, coriande et canelle perlée ([Comptes hôtel rois Fr. D.-A., 1401, 158]). Adonc les quatre maistres d'ostelz du roy firent aporter le vin et les espices, les dragouers du roy et de la royne, qui estoient plains de dragee, lesquelx estoient beaulx et riches, car ilz estoient tous d'or et tous chargiez de pierres precieuses. ([Cleriadus Z., c.1440-1444, 477]). Cza, mecté boyre, mes enfans, Et pourté a la seigniorie. Prens ceste boyte de draygie, Mon escuier, et vous la couppe. ([Myst. st Bern. Menth. L., c.1450, 11]). A Genève aussi vous yrés, Et de trestout nous furnyrés, De fins draps, aussy de damas, De velous et de fins cendalz De carmesim, forreure fines (...) et d'especerie, Gingibre, seucres et dragie, De toute chouses neccessayre Qu'il apartient a tel afayre. ([Myst. st Bern. Menth. L., c.1450, 64]). |