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TALMOUSE
 1 ...pastelz de chappons, froide sauge, pastez de vache et talemouse. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 178).
 2 ...pastez de vache et talmous [var. et talemoses]. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 180).
 3 Et sur le fait de patisserie (...) pour faire pastelz de chars et de poissons, tartres, flons et talmoses... (CHIQUART, Cuis. S., 1420, 136).
 4 ...les tartres, les talmouses, les flaons de creme de lait... (CHIQUART, Cuis. S., 1420, 142).
 5 ...tartres bourbonnoises, talemouses et flans de creisme d'amandes tres grandement sucrees (LA SALE, J.S., 1456, 252).
 6 Supplient humblement les jurez pasticiers de ceste ville de Paris, comme jaçoit ce que nul dudit mestier ne puisse faire porter vendre parmy ceste dite ville de Paris, flannetz, tartelettes, ratons, cassemuseaulx, tartes a pommes, pastez, tallemouses, eschaudez et autres menuz ouvrages dudit mestier, sinon par leurs apprentilz obligez (Mét. corp. Paris L., t.1, 1497, 383).
 7 Item, a Jehan Raguier je donne, Qui est sergent, voire des Douze, Tant qu'il vivra, ainsi l'ordonne, Tous les jours une tallemouze Pour bouter et fourrer sa mouse, Prinse a la table de Bailly ; A Maubué sa gorge arrouse, Car au menger n'a pas failly. (VILLON, Test. R.H., 1461-1462, 91).
DMF 2020Robert Martin

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