C.N.R.S.
 
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OEUF
  Tri :
9 exemples
 1 A l'oublayer : douzeine et demye de gauffres fourrees (faictes, c'estassavoir, de fleur de farine pectrye aux oeufz, et des lesches de frommage mises dedens) et .XVIII. autres gauffres pectryes aux oeufz et sans frommage (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 189).
 2 ...puiz mettez du frommage dedens, et des oeufz pochez en eaue (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 222).
 3 Coulez, et mectez en ung plat, et des oeufz durs pelez tous entiers. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 245).
 4 ...mectez des oeufz durs par quartiers (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 249).
 5 Oultre, les oeufz molles fait par decoction sont meilleurs que les oeufz durs cuyz ou trop molz, et sont de forte nourriture et de facile digestion, et engendrent sanc fort proporcional et convenable au ceur, et pour ce au gens qui sont en convalescence de maladies ou gens antiques et debiles, sont fort appropriés et convenables, et par especial le rouge de l'euf (Rég. santé corps C., 1480, 25).
 6 Maiz le lait se tourne plustot de moyeulx d'oeufz que de lioyson de pain et du saffren pour coulourer (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 213).
 7 Puiz frisiez vostre grain en bon sain doulx, et ayez moyeulx de oeufz et pouldre fine batue ensemble (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 218).
 8 Et est jauny de moyeulx d'oeufz et de saffran (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 219).
 9 Oeufz perdus. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 244).
DMF 2020Robert Martin
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