C.N.R.S.
 
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LUS
  Tri :
7 exemples
 1 Le grant lucs mangue le luceaul (DUPIN, Mélanc. L., c.1324-1340, 81).
 2 Brouet blanc se peut faire de lus, de carpes, et de bars (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 222).
 3 Lus se mengut a la saulse vert quant il est cuit en eaue. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 232).
 4 Telz refuse lus ou lamproie (Pastor. B., c.1422-1425, 199).
 5 Grosses carpes, barbues et tenches, Grans luz, carreaulx et parches blanches Sont mangees a la galentine. (RÉGN., F.A., 1432-c.1465, 213).
 6 Le lus en son temps change III fois son nom et premierement se nomme gougon quant il est ienne. Et quant il est de moyen aage se nomme brochet. Et quant il est parcreu se nomme lus et est adonc tres rauissant. (Best. hérald. H.E., c.1435-1450, 498).
 7 ...grans lutz et grosses anguilles (LA SALE, J.S. E., 1456, 374).
DMF 2020Robert Martin
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