C.N.R.S.
 
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     LUS     
FEW V 436a lucius
LUS, subst. masc.
[T-L : luz ; GD : lus2 ; AND : luz1 ; DÉCT : luz ; FEW V, 436a : lucius]

"Brochet" : Le grant lucs mangue le luceaul (DUPIN, Mélanc. L., c.1324-1340, 81). Brouet blanc se peut faire de lus, de carpes, et de bars (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 222). Lus se mengut a la saulse vert quant il est cuit en eaue. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 232). [Autres ex. p.232, 250, 251, 257...] Telz refuse lus ou lamproie (Pastor. B., c.1422-1425, 199). Grosses carpes, barbues et tenches, Grans luz, carreaulx et parches blanches Sont mangees a la galentine. (RÉGN., F.A., 1432-c.1465, 213). Le lus en son temps change III fois son nom et premierement se nomme gougon quant il est ienne. Et quant il est de moyen aage se nomme brochet. Et quant il est parcreu se nomme lus et est adonc tres rauissant. (Best. hérald. H.E., c.1435-1450, 498). ...grans lutz et grosses anguilles (LA SALE, J.S. E., 1456, 374).

Rem. MARTIN LE FRANC, Estrif D., 1447-1448, 53/29.
 

DMF 2020 - MAJ 2020 Robert Martin

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