C.N.R.S.
 
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JAUNET
  Tri :
9 exemples
 1 Chaudun de pourceau (...) En yver doit estre brun, et drecier comme dessus, et en esté soit plus cler et jaunet (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 214).
 2 Poivre jaunet ou aigret. Prenez gingembre, saffran ; puis prengne l'en pain rosty deffait d'eaue de char -- et encores vault mieulx la meigre aue de chous -- puis boulir, et au boulir mectre le vinaigre. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 260).
 3 Saulces boulliez - d'un poivre jaunet : prenez pain harlé destrempé de vinaigre et de vin, et le passez parmy l'estamine ; espices -saffren, clou, poivre long, gingembre et graine ; faictez boullir tout ensamble. (Vivendier S., c.1450, 65).
 4 A couchons, POIVRE JAUNET de gingibre, de girofle, et greyne, et du verjust, et du pain. (Recueil Riom L., c.1466, 81).
 5 ...ung brouet jaunet (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 180).
 6 Potage jaunet ou saulse jaunecte sur poisson froit ou chault. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 224).
 7 Mouton au jaunet. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 206).
 8 Trippes au jaunet. (...) Trumel de beuf au jaunet (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 207).
 9 Se vous avez fait tuer ung chevrel, vous pouez faire assiecte de la pance, mulecte ou caillecte, saultier, etc.., au jaunet avec du lart et du foye, mol, fressure et autres trippes. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 257).
DMF 2020Robert Martin
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