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HARDOIL, subst. masc. |
[T-L : hardoil ; GD : hardouil ; DEAF, H203-204 hardouil ; FEW XXI, 491b : o.i.] |
"Mets (viande rôtie mise dans un bouillon d'épices)" : Hardouil [var. hourdouil] de chappons. Despeciez les par menbres ou quartiers, puiz les cuisiez en eaue, puiz friolez en sain de lart, et tandiz broyez gingembre, canelle, giroffle et graine, et deffaictes de vertjus, et ne soit point coulé; maiz sorissiez pain sur le greil, broyez apres les espices, et destrempez de vertjus; puis passez ledit pain par l' estamine et faictes tout boulir. Et au drecier mectez vostre grain par escuelles, et le potage tout chault dessus. ([Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 215]). |
V. aussi hondel, hondon |
DMF 2020 - Article revu en 2015 |
Robert Martin |
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