C.N.R.S.
 
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GRENON2
  Tri :
3 exemples
 1 Faulx grenon. Cuisiez en eaue et en vin des foyes et des jugiers de poulaille, ou de char de veel ou d'une cuisse de porc ou de mouton, puis la haschiez bien menuement et friolez au saing de lart. Puis broyez gingembre, canelle, giroffle, graine, vin, vertjus, boullon de beuf ou de celluy mesmes, et des moyeulx grant foison. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 246).
 2 Mortereul est fait comme faulx grenon, sauf tant que la char est broyee ou mortier avec espices de canelle (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 246).
 3 ...et quant ce [potage] viendra au drecier si mectés voz I>fau/I>grenon en vostre plat, et de la dicte poudre cruvissés [2e pers. impér. de I>cruvir/I>, forme dialectale, I>cf./I> FEW II-2, 1141a] la moytié dudit potaige et l'autre moytié laissés descouverte et ainsi il sera parti. (CHIQUART, Cuis. S., 1420, 179).
DMF 2020Hiltrud Gerner
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