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CAMELINE
 1 Je faiz sausses de maintes guises, Sausse rapée et cameline (DESCH., Oeuvres R., t.7, c.1370-1407, 186).
 2 ...a Tournay pour faire cameline l'en broye gingembre, canelle et safran, et demye nois muguecte, destrempé de vin (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 258).
 3 Pour le saumon et pour la troycte, la cameline (CHIQUART, Cuis. S., 1420, 173).
 4 ...Ordelot et moy nous yrons Leur porter de la cameline, Des poix chiches et potirons. (Bataille st Pens. A., a.1485, 28).
 5 Saulce ne fault, ne cameline, Pour jennes appetiz nouveaux, Dedans l'amoureuse cuisine (CH. D'ORLÉANS, Rond. C., 1443-1460, 453).
 6 ...Et tant broyez moustarde et cameline Que complaisez par vostre broullerie ; Car exciter venant d'entente fine Maintesfoiz faint de vivre en droguerie. (MICHAULT, Doctr. temps prés. W., 1466, 104).
 7 Je suis ung cuysenier real Pour bien broyer la cameline : Feray ge un brouet cordial Qui luy reschauffera l'eschine ? (FLAMANG, Vie Pass. st Didier S., 1482, v.6054).
DMF 2020Pierre Cromer

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