C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de unck dans la Base des Partiels 

6 attestations 
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[1] Si deveront les enquereur prendre unck clerc ydonne, teile qu'ilh leur plairat, mains qu'ilh ne soit nient suspec en la cauze (HEMRICOURT, Patron Temp. B., c.1360-1399, 71).
[2] Puis doit ly sires declareir ou faire declareir sa plainte, et chis qui warde sa parolle le doit tourneir en droit. (...) Et, cely afforat mis en warde, de donc en avant, soit cely meïsmes jour ou I aultre, ly sires porait faire sonneir sa bancloucke et, ... planteit d'hommes, alleir alle defoutraine porte de son palais, après basses vespres, et faire, par unck de ses bouttelhons, huckier et appelleir le faiteul (HEMRICOURT, Patron Temp. B., c.1360-1399, 77).
[3] Et, al cause de sa reception, ilh doit (...) ... cascun de ses coneskevins, II stiers de bon vin ; aux saingnours qui sont de leur conseilh, atretant ; et, ... leur clers, ... leurs changeur sermenteis et ... leur chambrelains, ... cascun d'eaux, I stier ; (...) et doit, ... tout le colleige devant nommeit, unck paist suffissant de vin et de viandes. Et, quant ilh trespasse, ilh doit aux esquevins, en common, une ayme de vin. (HEMRICOURT, Patron Temp. B., c.1360-1399, 96).
[4] ...s'ilh estoit aulcun des esquevins qui acousaist ou revelaist les secreis de ses coneskevins, ou procedaist, de fait aviseit, contre son seriment et fealteit, et plainte en fuist fait par ses compangnons ou ly unck d'eaux, et ly fais bien proveis, ilh sieroit digne de priveir, comme parjure. (HEMRICOURT, Patron Temp. B., c.1360-1399, 97).
[5] Item, doient semblanment registreir tous fourjugemens et saizine des hiretaiges gisans dedens le frankie de Liege. Et, de che, appert unck papier, nommeit le papier des sazines. Et ont, por chascunne sazine, I gros vies. (...) Item, doient semblanment registreir tous vogemens de pais effraite et escrier en papier c'on dist des pais effraites, et avoir, por chascun plainte, demy gros (HEMRICOURT, Patron Temp. B., c.1360-1399, 126).
[6] Or y at del aultre pain four loy, noire et blan, dont ons use commonement : ch'est ly noir, appelleis pain de dois quons ; et ly blan est appelleis myche livriche, par tant que les bolengier le livrent sour tailhes as clers et aux borgois. Chis pain est tousjour d'unck pois, car, quoy que bleis vailhe, ly pois ne soi change point ; anchois poise ly gran pain de dois quons VIII mars et demy, et ly myche livriche I marc. (HEMRICOURT, Patron Temp. B., c.1360-1399, 143).

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