C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de pannetier dans la Base des Partiels 

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[1] ...certaine autre quantité de pelleteries que icellui S a donné à Charlot de Beaumont, son escuier et pannetier, pour la solennité de ses nopces (Comptes Lille L., t.1, 1382-1482, 312).
[2] \à Jehan dit Rochier, escuier et pannetier de mondit seigneur, en avril mil IIIIcXVIII pour lui aidier à avoir ung cheval et autres ses necessitez pour ce qu'il avoit esté destroussé et desmonté des traictres armignaz empres Beauvaiz (Comptes Etat bourg. M.F., t.1, 1419-1420, 103).
[3] ...Henry de Sailli, escuier pannetier de la despence de madicte dame la duchesse (Comptes Etat bourg. M.F., t.1, 1419-1420, 308).
[4] ...Bocquet de Latre, pannetier et maistre des garnisons de vins de mondit seigneur (Comptes Etat bourg. M.F., t.1, 1419-1420, 350).
[5] \à Jehan Parant, argentier du roy, la somme de cent escuz, pour un cheval à longue queue, que mondit seigneur fist prandre et acheter de lui et icellui donna à messire Robert de Mailly, grant pannetier de France (Comptes Etat bourg. M.F., t.2, 1418-1420, 607).
[6] ...pour six pannetiers, contenant chacun pannetier une aulne et demie, à raison de X s. l'aulne, vallent IIII l. X s. (Comptes roi René A., t.2, 1417-1480, 319).
[7] Thibaut de Puiseux, pannetier, pour uns fers neufs acheté par lui pour faire gauffres pour le Roy (Comptes hôtel rois Fr. D.-A., 1380-1481, 65).
[8] Au regard du service, madame la nouvelle duchesse fut servie d'eschançon et d'escuyer tranchant et de pannetier, tous Angloix, tous chevaliers et gentilzhommes de grant maison ; et l'uissier de salle cria : (r)Chevaliers, ... la viande !» Et ainsi alla on au buffet la viande querir (LA MARCHE, Mém. III, c.1470, 121).
[9] Ceulx de Bruges preparerent l'hostel de maistre Jehan Gros pour logier le Roy. Ilz y firent faire une caige de gros bois et toute ferrée de fer, et en celle caige firent tenir le Roy pour leur seureté, et luy baillerent maistre d'hostel, pannetier, eschanson et escuyer tranchant pour le servir. Ilz le traicterent bien de sa bouche, mais ilz le tenoient en grant regrect et subjection, et en ceste subjection fut longuement (LA MARCHE, Mém. III, c.1470, 291).
[10] Et est assavoir que pour mendre creue et avaluement de deux solz pour sextier, le pain ne croistera ne appetissera, pour ce que bonnement ne se pourroit faire, sauf toutes foies a pourveoir sur la creue ou diminution d'icelluy pain par nostre dit prevost, appellé gens dudit pannetier, et se mestier est, toutes foiz que bon lui semblera et qu'il appartendra a faire par raison (Mét. corp. Paris L., 1351-1500, 203).

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