C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de trayez dans 7FMR 
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[1] Et ne creez ja conseil de garcon, ne ne trayez ja trop privé de vous homme que vous n'aiez bien essayé ses meurs et ses condicions. (ARRAS, c.1392-1393, 85)
[2] Belles dames, trayez vous prez De nous, ce n'est mie secrez ! (Dit prunier B., c.1330-1350, 53)
[3] Soient plumez a sec: puis ayez du gras du lart, decoppez comme par morceaulx quarrez, et mectez au fer de la paielle et en trayez la gresse, et la les frisiez, puis mectez cuire ou boullon de la char. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 207)
[4] Prenez chappons, pouletz, ou poucins tuez paravant de temps couvenable, ou tous entiers ou par moictié ou par quartiers, et du vel par pieces, et les cuisiez avec du lart en l'eaue et au vin, et quant ilz seront cuiz, si les trayez. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 217)
[5] Et quant ce sera demy cuit, trayez les, puiz mectez de la mye de pain tremper ou boullon. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 218)
[6] Quant la char est cuicte, si la trayez, et mectez l'eaue de la char en ung autre pot, maiz gardez bien qu'il n'y coule ne fondrilles ne osseletz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 221)
[7] Puis trayez les tronçons et faictes souppes, et en chascune escuelle .IIII. tronçons. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 233)
[8] Puis la trayez, et couppez le fil a un coustel ou forcectes, et mectez reffroidier sur une touaille. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 234)
[9] et quant elle sera cuicte verdelecte, si la trayez hors du feu et la mectez refroidier sur une nappe. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 235)
[10] Puis le trayez et esliziez. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 246)

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