C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de soles dans 7FMR 
7 attestations 
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[1]" Et en ce disant damp Abbés la vous prent par dessoubz le bras, et en estraignant la main la maine en la sale basse bien tapissee et a bon feu, ou estoit le dressoir et les tables mises, les salades dessus, cresson, vin aigre, plas de lemprayes rosties, en pasté et en leur saulce, grans soles boulies, frictes et rosties au verjus d'orenge, rougez, barbeaux, saulmons rostis, bouliz et en pasté, grans quarreaulz et grosses carpes, plas d'escrevices, grans et grosses anguilles renversees a la galentine, plas de divers grains couvers de gelee blanche, vermoille et doree, tartres bourbonnoises, talemouses et flans de creisme d'amandes tres grandement sucrees, pommes et poires cuites et crues, amandes sucrees et pelees, cerneaux a l'eaue rose, aussi figues de Melicque, d'Allegarbe et de Marseille, et raisins de Corinthe et de Orte, et maintes autres choses dont pour abregier je me passe, tous mis par ordonnance en façon de bancquet. (LA SALE, J.S., 1456, 252)
[2] Carpres, lux, soles, rougés, saulmon, anguilles renversees a la boe et une arbolaste. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 181)
[3] Poisson de mer: soles, gournaulx, congres, turbot, saumon; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 183)
[4] Rost (et couvient autres touailles et .XVI. pommes d'orange): marsouin a sa saulse, maquereaulx, soles, bresmes, aloses a la cameline ou au vertjus, ris et amandes frictes dessus. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 183)
[5] Soit la friture faicte de tanches, brochectz, soles ou lymandes frictes. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 214)
[6] Poles, soles sont d'une nature; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 241)
[7] Et, s'ilz ont les soles batues et se duelent pour ce qu'ilz auront chascié en dur païs ou de pierres ou autrement, prenez de l'yaue et dou sel menu dedanz et leur en lavez les piezle jour qu'ilz auront chascié. (GAST. PHÉBUS, Livre chasse T., 1387-1389, 120)

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