C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de sachet dans 7FMR 
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[1] Puis il renoue le sachet De vous ou ceulx qu'ainsi promayne Et soubdain, atout son crochet, A Luciffer les porte et mayne. (LA VIGNE, S.M., 1496, 297)
[2]Sire, vez les ci en ce gant Et en ce sachet cy de cuir. (Mir. pape, 1346, 361)
[3] Dessoubz m'essaille emporteray Ce sachet, j'en aray a faire; (Mir. Clov., c.1381, 203)
[4] qui m'a osté de ci Un sachet qu'i avoie mis? (Mir. Clov., c.1381, 207)
[5]Ici, ma dame, vraiement Avoie laissié un sachet; (Mir. Clov., c.1381, 207)
[6] Ces gens vivent pourement de bestes sauvaigez, de poissons de rivières, de figues et de miel dont ilz ont assez, et vont par tropiaulx, de bois en bois, pour desrober gens qui vont d'un païs en aultre et portent à leur saincture ung sachet de farine, de quoy ilz font des tourtiaulx sur le feu quant ilz sont au bois. (6204, 96)
[7] Maistre J. Paris, procureur de Guillaume Sachet, escuier, gouverneur de Montpellier, s'oppose à l'execution et enterinement des lettres de don que se ditavoir obtenu un appellé Grolée dudit office de gouverneur. (BAYE, II, 1411-1417, 184)
[8] Item, cedit jour, en ladicte Tournelle, a esté receu similiter en l'office de gouverneur de Montpeslier et chastelain de Lates Ymbert de Grolée, escuier, ou lieu de Guillaume Sachet, escuier, qui dès long temps avoit exercé et exerçoit ledit office, sauf à dire son opposition, s'il est opposé ou veult opposer après comme devant, et par vertu de lettres royaux estans devers la Court, comme dessus est touché. (BAYE, II, 1411-1417, 197)
[9] Item , se le vin sent la sente, il doit prendre ZZZ1o de seurmontain en pouldre et autant en graine de paradiz en pouldre et mectre chascune desdictes pouldres en ung sachet, et le pertuisiez d'une greffe, et puis pendez tous les deux sachez dedens la queue a cordellectes et estouppez bien le bondonnail. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 134)
[10] Item , se le vin est gras, prengne .XII. oeufz et mecte boulir en eaue tant qu'ilz soient durs, et puis gectez hors le jaune et laissiez le blanc et les coquilles ensemble, et puis frire en paelle de fer, et mectre tout chault dedens ung sachet, et pertuise d'une greffe comme dessus, et pendre dedens la queue a une cordellecte. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 134)

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