[1] | Et les mouches qui seront dedens soient tuees a la palecte ou autrement, comme dessus, et les autres n'y enterront plus. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 102) | [2] | et quant elle sera bien chaude de toutes pars, et par especial devers la queue, meslez et espandez vos oeufz parmy la paelle, et tournez a une [palecte] souvent ce dessus dessoubz; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 244) | [3] | et batez les moyeux, puis les frisiez en huille et soient bien espanduz en la paelle et couppez par losenges, et chascune losenge retournee a la palecte ce dessoubz dessus. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 245) | [4] | Pour faire vin cuit, prenez de la cuve ou tonne la mergoute (soit a dire la flour) du vin, soit blanc ou vermeil, tant comme vous vouldrez, et le mectez en ung vaissel de terre et le faictesboulir a petit et actrempé boullon et a feu de tresseiche buche, et cler feu sans tant soit petit de fumee, et ostez l'escume a une palecte de fust percee et non de fer. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 275) |
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