C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de palecte dans 7FMR 
4 attestations 
 Page /1 

[1] Et les mouches qui seront dedens soient tuees a la palecte ou autrement, comme dessus, et les autres n'y enterront plus. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 102)
[2] et quant elle sera bien chaude de toutes pars, et par especial devers la queue, meslez et espandez vos oeufz parmy la paelle, et tournez a une [palecte] souvent ce dessus dessoubz; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 244)
[3] et batez les moyeux, puis les frisiez en huille et soient bien espanduz en la paelle et couppez par losenges, et chascune losenge retournee a la palecte ce dessoubz dessus. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 245)
[4] Pour faire vin cuit, prenez de la cuve ou tonne la mergoute (soit a dire la flour) du vin, soit blanc ou vermeil, tant comme vous vouldrez, et le mectez en ung vaissel de terre et le faictesboulir a petit et actrempé boullon et a feu de tresseiche buche, et cler feu sans tant soit petit de fumee, et ostez l'escume a une palecte de fust percee et non de fer. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 275)

Fermer la fenêtre