C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de oeufz dans 7FMR 
118 attestations 
 Page /12 

[1] et celle tantost luy dist qu'elle venoit de veoir la bonne dame qui estoit malade et avoit ponnu deux oeufz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 107)
[2] L'autre encontra une autre et en secret luy dist que la bonne dame avoit ponnu quatre oeufz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 107)
[3] L'autre encontra une autre et luy dist huit oeufz; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 107)
[4] La bonne dame se leva et fut par toute la ville: l'en disoit qu'elle avoit ponnu unepenneree de oeufz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 107)
[5] sexto , prenez ZZZ1o de riagal, deux onces fin arcenic, ung quarteron gresse de porc, une livre fleur de farine de fourment et .IIII. oeufz; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 132)
[6] Item , se le vin est gras, prengne .XII. oeufz et mecte boulir en eaue tant qu'ilz soient durs, et puis gectez hors le jaune et laissiez le blanc et les coquilles ensemble, et puis frire en paelle de fer, et mectre tout chault dedens ung sachet, et pertuise d'une greffe comme dessus, et pendre dedens la queue a une cordellecte. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 134)
[7] Puis prengne l'en ung quarteron de oeufz, et soient batuz moult longuement les moyeulx et les blans tant que tout soit fin cler comme eaue, et tantost gectez apres ung quarteron d'alun batu et incontinent une quarte d'eaue clere, et l'estouppez, ou aultrement ilz se wyderont par le bondonnail. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 135)
[8] .VI. frommages nouveaulx et ung vieil et .III. cens oeufz (et est assavoir que chascun frommage doit fournir six tartelectes, et aussi pour chascun frommage couvient troiz eufz); (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 185)
[9] Primo couvient ung clerc ou varlet qui fera finance d'erbe vert, violecte, chapeaulx, lait, frommages, oeufz, busche, charbon, sel, lait, cuves et cuviers tant pour la sale que pour garde mengiers, vertjus, vinaigre, oizelle, sauge, percil, aulx nouveaulx, .II. balaiz, une pelle et telles menues choses. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 187)
[10] Froumentee, venoison, poires et noix ( nota que pour la fourmentee couvendra .III. cens oeufz), tartelectes et autres choses. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 189)

118 attestations 
 Page /12 
Fermer la fenêtre