C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de moulliez dans 7FMR 
10 attestations 
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[1] Le temps s'obscurcy, sanz targier, Tourmente moult grant commença Et ravine d'eaue versa Si grant, avec ton et espart, Que moulliez fu de toute part Pollinicés, qui n'i veoit Nulle goute, n'ame n'oyoit. (CHR. PIZ., M.F., II, 1400-1403, 297)
[2] Ou vous faictesprendre de bien nectes plumes de poucins, et moulliez en eaue bien chaude pour la laissier la gresse qu'elles avront prinses. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 132)
[3] S'il y a sur robe de pers aucune tache ou destaincture, faictes prendre une espurge et la moulliez en clere et necte laissive, puis espraigniez et traingniez sur la robe en frotant la tache, et la couleur y revendra. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 133)
[4] et pendant ledit temps et tantost apres ce qu'il sera seignié, soit couvert de troiz linceulx moulliez, tout a ung foiz; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 142)
[5] Et puis soient couchiez sur belle lictiere de feurre en quelque lieu chault, ou au feu se ilz sont moulliez ou croctez, et soient toujours tenuz a la subjection du fouet. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 145)
[6] Toutesvoyes se vostre esprevier y vole et vous veez que pour ce faire vostre esprevier ait la teste d'aucunes de ses plumes quassees, si la moulliez tantost de vostre salive endroit la quasseure, et quant vous viendrez a l'ostel d'eaue nonmie chaude, mais mains que tieude, et elle se reffermera; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 157)
[7] et que les dois soient moulliez en lait. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 165)
[8] En yver chappons tuez, moulliez et puis mis .VI. jours a la gelee, et en esté mors de deux jours sans soleil, ou estouffiz soubz une couste en esté. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 207)
[9] Quant les poucins sont plumez et appareilliez ayez oeufz batuz -- c'est assavoir moyeulx et aubuns -- avec vertjus et pouldre, et moulliez vos poucins dedens. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 230)
[10] Pour faire liqueur pour seigner linge, prenez camboiz (c'est le lymon noir qui est aux deux boutz de l'essieul de lacharrecte) et mectez de l'arrement et aliez d'uille et de vinaigre et boulez tout ensemble, et puis chauffez vostre merque et moulliez dedens et asseez dessus vostre linge. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 277)

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