C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de eufz dans 7FMR 
23 attestations 
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[1] Aussi y a ung four a eufz couver, Dont l'on pourroit sans geline eslever Mille poussins, qui en auroit affaire, Voire dix mille qui en vouldroit tant faire. (LA VIGNE, V.N., p.1495, 249)
[2] Et disent aucuns des pays de par dela que quant on mect des eufz cuire en celle eaue dessus nommee, quelque garde que on y face que on en pert ung. (LA VIGNE, V.N., p.1495, 264)
[3] et ce mesme jour environ deux heures de nuyt fit une si grant tempeste de grosse gresle qu'elle cheoit en plusieurs pars aussi grosse que eufz, et sembloit avoir dedens la figure d'une teste et face d'homme. (LA VIGNE, V.N., p.1495, 301)
[4] Tien cecy, mange ces deux eufz! (Pass. Auv., 1477, 189)
[5] Le .VIIIe. que vous soiez taisant pour celer ses secretz, a l'exemple de Papire, de celle qui pongnust .VIII. eufz, de celle de Venise, de celle qui revint de Saint Jaques, de l'advocat. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 4)
[6] Et se ainsi l'en ne peut garir, que l'en face restrainctif: c'estassavoir de sanc de dragon, d'aubun de eufz, ou plastre bien sassé et aubun d'eufz, et liez par bendeaulx entour la jambe, puis sechier a ung tison de feu par derriere. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 141)
[7] Et se ainsi l'en ne peut garir, que l'en face restrainctif: c'estassavoir de sanc de dragon, d'aubun de eufz, ou plastre bien sassé et aubun d'eufz, et liez par bendeaulx entour la jambe, puis sechier a ung tison de feu par derriere. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 141)
[8] .VI. frommages nouveaulx et ung vieil et .III. cens oeufz (et est assavoir que chascun frommage doit fournir six tartelectes, et aussi pour chascun frommage couvient troiz eufz); (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 185)
[9] car iceulx moyeulx d'eufz jaunissent assez, et si font lyoison. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 213)
[10] Et primo prenez du gingembre et du commin deffait de vertjus, broyez et coulez et mectez tout ensemble avec du boullon de char ou de poulaille, et puis luy donnez couleur ou de saffren, ou d'eufz, ou de moyeulx, coulez par l'estamine et filez ou potage apres ce qu'il sera trait hors du feu. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 215)

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