C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de espoiz dans 7FMR 
11 attestations 
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[1] L'en congnoist bon a ce qu'il est meigre et a le dos espoiz, ront et vert, et l'autre est gras et jaune ou a le doz plat et sec. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 196)
[2] Nota que si tost que tu apparcevras que ton potage se aoursera, si le fay plus cler (car il s'aourse d'estre trop espoiz) et le remue tousjours ou fons du pot qui avra esté aoursé, avant que tu y mectes riens plus. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 198)
[3] Et puis, quant ilz sont cuiz, mectre du sel et de l'uille, et drecier bien espoiz sans eaue, et mectre de l'uille d'olive dessus en Karesme. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 203)
[4] Et se le potage est espoiz, allayez loy de l'eaue de la char. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 214)
[5] Et si n'est assez espoiz, si coulez de la fleur d'amidon ou ris qui soit bouliz, et luy donnez goust de vertjus, et y mectez du succre blanc grant foison. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 217)
[6] Lavez le en .III. paires d'eaues, et puis le mectez en une paelle de fer secher sur le feu, et hoschez bien qu'il ne arde, et puiz mectez en lait de vasche fremiant (n'y mectez point la culier jusques a tant qu'il ait bien bouly) et puis le mectez jus de dessus le feu, et le bactez du doz de la culier tant qu'il soit bien espoiz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 224)
[7] Puis cuisiez bien espoiz avec l'eaue de la gresse de la char de beuf, et avec du saffran, se c'est a jour de char. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 248)
[8] Prenez des anguilles et les eschaudez et tronçonnez par petis tronçons qui n'ayent que demy doit d'espoiz, et prenez de la cloche, du frommage de gain esmié; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 250)
[9] Et quant ilz se roussiront, ayez percil broyé et passé par l'estamine et de la fleur meslee ensemble, ne trop cler ne trop espoiz, et ostez vos pommeaulx de dessus le feu et mectez ung plat dessoubz, et en tournant la broche sur le plat oingnez voz pommeaulx, puis mectez au feu tant de foiz que les pommeaulx deviennent bien vers. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 253)
[10] Puis cuisiez bien espoiz avec l'eaue de la gresse de char de beuf et avec du saffran, se c'est jour de char. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 267)

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