C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de espes dans 7FMR 
55 attestations 
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[1] Et se il est espes ou rouge ou noir, il est sophistiques. (6203, 255)
[2] espes buisson. (6203, 356)
[3] Et quant nous fusmes bien alez vne grand lieue, il y faisoit si espes et si obscur que nous ne pouoyons veoir que ainsi comme de nuit, quant la lune ne les estoilles ne luysent point. (6203, 392)
[4] aussiquant le sperme est trop espes, il ne peut bien estre espandu; (SAINT-GILLE, A.Y., 1362-1365, 87)
[5] En quelconques cors ou il ait sanie qui ne soit pas manifeste, ou tellematiere est trop grosse, ou tel lieu trop espes. ainsi comme de nuit, quant la lune ne les estoilles ne luysent point. (SAINT-GILLE, A.Y., 1362-1365, 94)
[6]La fermiere bien cognoissante, estimera tousjours la vachede moyenne taille, de quatre à cinq ans, et de couleur noire,mouchettee ou tachee de blanc, et de noir, qui ait le ventregrand, large fronc, l'oeil noir et ouvert, la corne polie etnoire, l'oreille bien velue, la machouere serree, le mufle gros,le poil poly et espes, la corne petite et peu fenduë, les jambescourtes, les cuisses grosses, le col long et gros, la poictrine large,et le piz grand et gros, et ne la laschera au taureau que surle troisieme an, et non plustost qu'au commencement de Juing,jusques à quarante jours apres, à la force des herbes nouvelles,afin que si elles sont pleines de ce temps là, elles veellentà la prime-vere, et aux nouvelles herbes, la gardera de dangerles dix mois qu'elle portera, et depuis le huitiesme la feranourrir en l'estable, de bons fourrages en yver, et en Esté desmeilleurs bourgeons qu'elle pourra recouvrer : ne la fera trairepour son usage que deux mois apres qu'elle aura veellé, auqueltemps elle la fera aller aux champs : et ne luy donnera sonpetit pour allaicter, qu'au soir quant elle sera de retour, en mangeantson fourrage fraiz, pres de l'estable. (CHARLES ESTIENNE, L'Agriculture et maison rustique, 1564, 10 v°)
[7]Il faut nourrir les petits les premiers jours, avec de farined'orge destrempé en vin, en forme de potage espes : et pourl'espessir l'on y adjouste du fourmage mol bien pestry, presséet espuré : car le laict clair leur nuit grandement. (CHARLES ESTIENNE, L'Agriculture et maison rustique, 1564, 17 v°)
[8] Et n'y a si grand soing qu'aux autres, sinonde les nettoyer et entendre à leur faire bon appast, jusquesà ce qu'ils ayent prins graisse : car depuis ce temps, il leurdemeure tousjours viande de reste, et ne bougeront d'uneplace, comme sans aucun sentiment et puissance de ce mouvoir,de sorte que les souris quelques fois leur nichent sur ledos, que souvent s'est trouvé un pourceau ayant du lard unpied et demy d'espes. grand et gros, et ne la laschera au taureau que surle troisieme an, et non plustost qu'au commencement de Juing,jusques à quarante jours apres, à la force des herbes nouvelles,afin que si elles sont pleines de ce temps là, elles veellentà la prime-vere, et aux nouvelles herbes, la gardera de dangerles dix mois qu'elle portera, et depuis le huitiesme la feranourrir en l'estable, de bons fourrages en yver, et en Esté desmeilleurs bourgeons qu'elle pourra recouvrer : ne la fera trairepour son usage que deux mois apres qu'elle aura veellé, auqueltemps elle la fera aller aux champs : et ne luy donnera sonpetit pour allaicter, qu'au soir quant elle sera de retour, en mangeantson fourrage fraiz, pres de l'estable. (CHARLES ESTIENNE, L'Agriculture et maison rustique, 1564, 24 v°)
[9]LA laictue se seme dru et espes, comme le chou,mais en Mars principalement : car elle ne peuttant endurer le froid, ny le chaut. (CHARLES ESTIENNE, L'Agriculture et maison rustique, 1564, (null))

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