[1] | et autant comme ilz prennent de ces gruyaulx ou recoppes autant mectent ilz d'avoine avec, et meslent tout avec ung petit d'eaue, et ce demeure ensemble espaiz comme paste; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 173) | [2] | Et puis couppe l'en le flanchet, et puis si a la surlonge qui n'est mye grantment plus espaiz de .III. [dois] ou de .II.. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 195) | [3] | Item, feves nouvelles doivent premierement estre cuictes jusques a bayennes, puis purer, et apres boulir dedens la puree grosses souppes de deux doyes d'espaiz et de pain brun; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 200) | [4] | Puiz mectez bien boulir tant qu'il soit bien lyant et espaiz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 217) | [5] | Autant mectent ilz d'avoine avec, et meslent tout avec ung petit de eaue, et que ce demeure espaiz comme paste; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 227) |
|
|