C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de cuiz dans 7FMR 
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[1] Par Mahon, dist le soudant de Barbarie, se ilz estoient tous cuiz, et il feust acoustumé de mengier telle char, il n'en y a pas assez pour nous repaistre. (ARRAS, c.1392-1393, 226)
[2] et faire boulir et cuire du tout avant que tu y mectes quelque chose que aue chaude, soit de la char ou autre, ne n'y met sel ne lart ne affaictement quelzconques jusques a ce qu'ilz soient tous cuiz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 197)
[3] maiz l'en n'y doit point mectre de sel, non mye bouter la culier, jusques a ce qu'ilz soient bien cuiz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 197)
[4] Et quant ilz seront pres que cuiz l'en peut mectre le lart dedens. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 197)
[5] A jour de poisson, quant les pois sont cuiz, l'en doit avoir ongnons qui ayent autant cuit comme les pois en ung pot, et le lart en autre pot, et que de l'eaue du lart l'en paist et sert les pois. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 197)
[6] Quant est de pois nouveaulx, aucunesfoiz ils sont cuiz a jour de char et a l'eaue de char, et du percil broyé pour faire potage vert, et c'est a jour de char; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 198)
[7] Choulx sont de cinq manieres: les meilleurs sont ceulx qui ont esté feruz de la gelee et sont tendres et tost cuiz; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 202)
[8] Et puis, quant ilz sont cuiz, mectre du sel et de l'uille, et drecier bien espoiz sans eaue, et mectre de l'uille d'olive dessus en Karesme. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 203)
[9] Item, en Beausse, puis qu'ilz sont cuiz, l'en les tronconne et les frit en la paelle, et gecte l'en pouldre pardessus. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 204)
[10] et a jour de poisson, quant ilz sont cuiz, l'en pure l'eaue, et met l'en dessoubz de beurre salé fondre, et puis hochier. dessus en Karesme. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 205)

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