C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de crues dans 7FMR 
10 attestations 
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[1]" Et en ce disant damp Abbés la vous prent par dessoubz le bras, et en estraignant la main la maine en la sale basse bien tapissee et a bon feu, ou estoit le dressoir et les tables mises, les salades dessus, cresson, vin aigre, plas de lemprayes rosties, en pasté et en leur saulce, grans soles boulies, frictes et rosties au verjus d'orenge, rougez, barbeaux, saulmons rostis, bouliz et en pasté, grans quarreaulz et grosses carpes, plas d'escrevices, grans et grosses anguilles renversees a la galentine, plas de divers grains couvers de gelee blanche, vermoille et doree, tartres bourbonnoises, talemouses et flans de creisme d'amandes tres grandement sucrees, pommes et poires cuites et crues, amandes sucrees et pelees, cerneaux a l'eaue rose, aussi figues de Melicque, d'Allegarbe et de Marseille, et raisins de Corinthe et de Orte, et maintes autres choses dont pour abregier je me passe, tous mis par ordonnance en façon de bancquet. (LA SALE, J.S., 1456, 252)
[2] La estoient aucuns quimangoientchars crues, les autres chars humaines, les autres presentoient ouprestoient leur enfans a leur voisins pour les mangier. (ORESME, E.A., c.1370, 380)
[3] et des troncqs se ilz sont replantez yssent petiz choulx, que l'en appelle minces, que l'en mengut avec les herbes crues en vinaigre. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 203)
[4] Puiz prenez des amandes crues et sechez a toute l'escorche et sans peler, et canelle grant foison, et si broyez tresbien et deffaictes de vostre boullon ou de boullon de beuf, et faictes boulir avec vostre grain. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 216)
[5] Et prenez desdictes renoulles les .II. cuisses, couppez les piez et lesdictes cuisses pelez toutes crues. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 253)
[6] Ou vous en prendrez crues, ou cuictes. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 276)
[7] Si crues, mectez les cuire en ung pot en eaue et sans sel. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 276)
[8] les vulneres fluentes sont bonnes, et les crues malvaises. eaue et sans sel. (SAINT-GILLE, A.Y., 1362-1365, 88)
[9] Aussi qui a réplétion Et veult faire purgation D'umeurs grosses et desplaisans, Espesses, crues et pesans, Se peut baignier en eaue chaude, Sans mesprendre ne faire fraude, Avant son corps purifier, Pour les humeurs subtilierEt les faire plus suffisans à purgier et obéissans. de lemprayes rosties, en pasté et en leur saulce, grans soles boulies, frictes et rosties au verjus d'orenge, rougez, barbeaux, saulmons rostis, bouliz et en pasté, grans quarreaulz et grosses carpes, plas d'escrevices, grans et grosses anguilles renversees a la galentine, plas de divers grains couvers de gelee blanche, vermoille et doree, tartres bourbonnoises, talemouses et flans de creisme d'amandes tres grandement sucrees, pommes et poires cuites et crues, amandes sucrees et pelees, cerneaux a l'eaue rose, aussi figues de Melicque, d'Allegarbe et de Marseille, et raisins de Corinthe et de Orte, et maintes autres choses dont pour abregier je me passe, tous mis par ordonnance en façon de bancquet. (LA HAYE, P. peste, 1426, 86)
[10] Car, oultre leur autre valeur, Ilz eschauffent pour leur chaleur Humeurs qui sont froides et crues, Et les grosses et malostrues Divisent et les mollifient, Et en oultre si mondifient Toute la poictrine et le ventre,O les membres situez entre, Et sont triacle espécial En tout temps pestillencial. (LA HAYE, P. peste, 1426, 127)

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