C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de clo dans 7FMR 
2 attestations 
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[1] Et sachiez aussi que celi Qui la nacelle et la riviere Fist ordener en tel maniere, Largement de son or donna A celui qui les ordonna, Par quoy la nacelle fust faite Si que jamais ne fust deffaite, Ne qu'elle ne peüst perir, N'empirer, ne l'iaue tarir,Mais toudis fust et large et roide, Bele et clere com glace froide, Sans amenuisier nullement, Et que la nef sans finement En sa premiere biauté fust, Si que jamais n'i fausist fust, Bende, ne clo, n'autre matiere, Mais toudis fust seinne et entiere. (MACH., D. Lyon, 1342, 190)
[2] Et avoient ars les Englois, estans euls a Poisci les Dames, Saint Germain en Laie, la Montjoie, Saint Clo etBoulongne, et courut jusques ens es fourbourgs de Paris. (FROISS., Chron. D., p.1400, 701)
[3] Pour congié prendre veulx baiser La pierre que clo le sepulcre. (Pass. Auv., 1477, 264)
[4] A jour de poisson et en Karesme l'en frit les ongnons dont cy dessus ou chappitre precedent est parlé, et puis l'uille en quoy les ongnons sont friz et iceulx ongnons l'en les met dedens avec chappellures de pain, gingembre, clo et graine broyez et deffait de vinaigre et vin, et y met l'en ung petit de saffran, puis dreschiez souppes en l'escuelle. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 198)
[5] Et puis broyez gingembre, clo, graine et poivre long, deffaire de vertjus et de vin sans couler, mectre d'une part; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 208)
[6] Puis prenez gingembre, clo de giroffle, et graine, deffait de vertjus, et soit brun noir et non trop lyant. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 210)
[7] Puiz ayez gingembre, clo de giroffle, cedre (autrement dit Alixander) deffaictes du boullon et coulez, et le graing cuit et trestout soit mis dedens ung pot, et bouly ensemble, et du succre largement; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 210)
[8] Du giste de beuf fait l'en saulse noire de gingembre, clo de giroffle, poivre long, graine, etc., et met l'en en chascune escuelle deux [lesches] et le mengut l'en a saveur d'ours. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 211)
[9] Broyez du gingembre, clo, graine, etc., puis deffeictes de vinaigre et vin, et puiz ayez pain rosty et trempé en vinaigre, broyez et coulez et mectre tout ensemble; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 213)
[10] Puiz broyez pain premierement, puiz matiz, garingal, saffran, gingembre, clo, graine, canelle, destrempé de boullon et mis d'une part; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 214)

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