C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de boulez dans 7FMR 
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[1].IIIIon. de poiz rasine et boulez tout ensemble, et oingniez les piez des chevaulx. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 140)
[2] Et icelluy lait boulez premierement et avant que vous y mectez rien, car encores tourneroit il. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 213)
[3] Puis boulez tout ensemble. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 218)
[4] Puiz gingembre, canelle, clouz et poivrelong destrempé de vertjus sans vinaigre, puiz boulez tout ensemble. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 220)
[5] et quant il sera rosty, si boulez tout ensemble. vertjus sans vinaigre, puiz boulez tout ensemble. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 226)
[6] Et puis boulez une queue de sanglier, et mectez vostre grain peu boulir, et gecter saulse et tout en ung plat. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 227)
[7] Et quant l'oisel est cuit, mectez du lart et du parcil en la leschefricte, et boulez tout ensemble, et des tostees dedens, et l'oisel par pieces; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 228)
[8] mais deffaictes du vin ou l'anguille avra cuit, et boulez tout en une paelle de fer, et y mectez du vertjus, du vin et du vinaigre, et gectez sur l'anguille. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 234)
[9] et quant la lamproye sera rostie verdelecte, boulez icelle saulse ung boullon seulement, et gectez sur vostre lamproye et laissiez suer entre deux platz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 235)
[10] Puis boulez de vertjus avec le remenant du beurre, et gecter sus. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 240)

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