[1] | .IIIIon. de poiz rasine et boulez tout ensemble, et oingniez les piez des chevaulx. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 140) | [2] | Et icelluy lait boulez premierement et avant que vous y mectez rien, car encores tourneroit il. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 213) | [3] | Puis boulez tout ensemble. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 218) | [4] | Puiz gingembre, canelle, clouz et poivrelong destrempé de vertjus sans vinaigre, puiz boulez tout ensemble. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 220) | [5] | et quant il sera rosty, si boulez tout ensemble. vertjus sans vinaigre, puiz boulez tout ensemble. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 226) | [6] | Et puis boulez une queue de sanglier, et mectez vostre grain peu boulir, et gecter saulse et tout en ung plat. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 227) | [7] | Et quant l'oisel est cuit, mectez du lart et du parcil en la leschefricte, et boulez tout ensemble, et des tostees dedens, et l'oisel par pieces; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 228) | [8] | mais deffaictes du vin ou l'anguille avra cuit, et boulez tout en une paelle de fer, et y mectez du vertjus, du vin et du vinaigre, et gectez sur l'anguille. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 234) | [9] | et quant la lamproye sera rostie verdelecte, boulez icelle saulse ung boullon seulement, et gectez sur vostre lamproye et laissiez suer entre deux platz. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 235) | [10] | Puis boulez de vertjus avec le remenant du beurre, et gecter sus. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 240) |
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