C.N.R.S.
 
Attestation dans les corpus textuels 
 Attestation de bectes dans 7FMR 
9 attestations 
 Page /1 

[1] Bectes viennent aprez. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 119)
[2] Bectes semees en mars, et quant elles sont bonnes a mengier soient couppees pres de la racine, car tousjours regectent et croissent et demeurent porees. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 120)
[3] Item, de puree aliez vostre poree de bectes et sera tresbon potage, maiz que vous n'y mectez point d'autre eaue, et est pour poree de Karesme. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 198)
[4] Item, poree blanche de bectes se fait comme dessus, en eaue de mouton et beuf ensemble, maiz non point de porc; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 201)
[5] Prenez vostre cresson et le mectez pourboulir, et une pongnee de bectes avec, hachees, et les friolez en huille; (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 201)
[6] Autre poree de bectes nouvelles. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 201)
[7] Poree de bectesqui est lavee, puis mincee et pourboulye, se tient plus vert que celle qui premierement est pourboulye et puis haschee. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 201)
[8] Mais de poree: bectes, feuilles de violectes, espinars et laictues, orvale, autant de l'un comme de l'autre, tant que de tout vous ayez deux pongnees largement. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 244)
[9] Prenez .IIII. pongnees de bectes, .II. pongnees de percil, une pongné de cherfeuil, ung brain de fanoul et deux pongnees d'espinoches, et les esliziez, et lavez en eaue froide, puis hachiez bien menu. (Ménagier Paris B.F., c.1392-1394, 250)
[10] Estant ainsi acoustré il espouventoit et faisoit fuyr les autres bectes. (R516, 121)

Fermer la fenêtre